Návratnost investic spojených s výstavbou bytového domu v Hradci Králové a v Brně.

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá návratností investice vložené do novostavby bytového domu. Stejný objekt bude zasazen v Hradci Králové a v Brně. V první řadě zjistíme výši investice vložené do novostavby bytového domu a stanovíme nájemné pro jednotlivé byty. Dále bude učeno, zda diskontované čisté nájemné ze všech jednotek pokryje výdaje spojené s výstavbou bytového domu. Stanoví se doba návratnosti investice. Následně se vypočte obvyklá cena jednotlivých jednotek a určí se suma za jejich prodej. Nakonec vyhodnotíme, zda je z hlediska dosažených zisků výhodnější bytový dům rozprodat po bytech nebo byty pronajmout. Do vyhodnocení také zahrneme, jak se liší výsledky v závislosti na umístění domu ve zvoleném městě.
This diploma thesis aims at the return on investment associated with construction of a residential building in the cities of Hradec Králové and Brno. As a first step, we calculate the investment amount needed to construct the building and set the rent for each apartment. Next, we determine whether discounted net rent from all residential units will cover construction costs. Investment payback period will be then assessed. We also calculate market value for each unit and a summarized value for selling all the units. Finally, we determine which of the following scenarios leads to higher profits – selling the residential building unit by unit versus renting the units. This evaluation will also take into account the results difference based on chosen city.
Description
Citation
LEBRUŠKOVÁ, P. Návratnost investic spojených s výstavbou bytového domu v Hradci Králové a v Brně. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. JUDr. Ivo Telec, CSc. (předseda) Ing. Lubomír Weigel, CSc. (místopředseda) Ing. Boris Biely (člen) Ing. Vítězslava Hlavinková, Ph.D. (člen) Ing. Petr Doležal (člen)
Date of acceptance
2015-06-16
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO