Hodnocení rizik a jejich dopady na životní prostředí z pohledu environmentální bezpečnosti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Práce se zabývá problematikou ochrany životního prostředí. V první části práce jsou popsána rizika, která mají dopad na životní prostředí. Jelikož je v práci kladem důraz na environmentální bezpečnost, je zde tento pojem definován a dále uvedeno, co tento pojem obsahuje. Popsaná rizika a problémy je možné řešit pomocí politiky environmentální bezpečnosti. Ta zahrnuje i Koncept environmentální politiky, který je v práci popsán s výhledem do roku 2020. Druhá část práce obsahuje autorovy vlastní návrhy na ochranu životního prostředí. Je zde poukázáno na nutnost vytváření reálné legislativy a dobrých podmínek pro environmentální vzdělávání.
This diploma thesis deals with the environmental protection. In the primary phase are described risks, which have impact on environment. Because is in this thesis placed emphasis on the environmental security, the term environmental security is here defined and furthermore is also described its content. Described risks and problems is possible to solve due to environmental policy. This term includes also Concept of environmental policy, which is analysed with the vision for 2020. The second main part of this diploma thesis consists of author’s own proposals about the environmental protection. Here is pointed out the necessity to create an objective legislation and good conditions for environmental education.
Description
Citation
SKÁLOVÁ, M. Hodnocení rizik a jejich dopady na životní prostředí z pohledu environmentální bezpečnosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení rizik chemických technologií
Comittee
prof. Ing. Tomáš Svěrák, CSc. (předseda) prof. Ing. Vladimír Adamec, CSc. (místopředseda) doc. RNDr. Zdeněk Karpíšek, CSc. (člen) doc. Ing. Robert Kledus, Ph.D. (člen) Ing. Petr Šimůnek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-07-01
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO