Návrhový systém pro zjištění a kvantifikaci požadavků na řídicí systém inteligentního domu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se věnuje analýze požadavků investora na řídicí systém inteligentního domu. Je navržen dotazník jako vodítko projektanta při komunikaci s investorem a tento postup je převeden do interaktivní podoby formuláře. Na základě dotazníku je poté navržen postup pro automatické vyhodnocení a převod zjištěných požadavků investora do seznamu doporučených komponent řídicího systému Tecomat Foxtrot a jeho periferií pro realizaci. První dvě kapitoly práce jsou teoretické a popisují inteligentní dům a systém Tecomat Foxtrot. V poslední praktické kapitole bakalářské práce je popsán samotný Návrhový systém a jeho části – dotazník, databáze, formulář, vyhodnocovací program.
Bachelor thesis focuses on analysis of the investor's requirements for control system of intelligent house. It is designed questionnaire to guide the designer in communication with the investor and this process is converted into an interactive form as a schedule. On the basis of the questionnaire is designed a procedure for automatic evaluation and transfer of detected investor’s requirements into the list of recommended components of a Tecomat Foxtrot control system and its peripherals for implementation. The first two chapters are theoretical and describe the intelligent house and the Tecomat Foxtrot control system. The last chapter of bachelor thesis describes the Design system itself and its parts - questionnaire, database, form, program evaluation.
Description
Citation
KOTÍK, M. Návrhový systém pro zjištění a kvantifikaci požadavků na řídicí systém inteligentního domu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
prof. Ing. Petr Toman, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Vladimír Blažek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Petr Mastný, Ph.D. (člen) Ing. Branislav Bátora, Ph.D. (člen) Ing. Jan Škoda, Ph.D. (člen) doc. Ing. Peter Braciník, Ph.D. (člen) Ing. František Vybíralík, CSc. (člen) Ing. Petr Skala, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-11
Defence
Student prezentoval bakalářskou práci na téma "Návrhový systém pro zjištění a kvantifikaci požadavků na řídicí systém inteligentního domu". Dále student prezentoval praktickou ukázku navrženého programu. Komise byla následně seznámena s posudky vedoucího a oponenta bakalářské práce. Student zodpověděl otázku oponenta. V následující rozpravě student zodpověděl dotaz na zdroj katalogových cen použitých komponent.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO