Generátor návěstních tónů pro telefonní ústřednu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této semestrální práce je popis a návrh generátoru návěstních signálů pro telefonní ústřednu pomocí elektronických součástek. Generátor slouží ke generování celkem tří obdélníkových návěstních signálů a jednoho harmonického vyzváněcího signálu, sloužící pro signalizaci v telefonní ústředně. V teoretické části jsou diskutovány a popsány základní parametry návěstních signálů a vyzváněcího signálu. V praktické části jsou navrženy jednotlivé bloky návěstního generátoru. Generátor je navržen tak, aby ve vedení ústředny permanentně vytvářel signály. V závěrečné části je popsáno, jak bude navržený generátor fungovat.
The aim of this semestral thesis is the description and design of signal generator signals to the PBX using electronic components. The generator is used to generate a total of three rectangular signal harmonic signals and one sine wave signal, used for signaling in PABX. In the theoretical part are discussed and described the basic parameters of the alert signal and the ringing signal. In the practical part are designed individual blocks on signal generator. The generator is designed to lead in the panel permanently generated signals. The final section describes how the proposed generator function.
Description
Citation
SRNSKÝ, P. Generátor návěstních tónů pro telefonní ústřednu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
doc. Ing. Václav Zeman, Ph.D. (předseda) Ing. Pavel Šilhavý, Ph.D. (místopředseda) Ing. Martin Sýkora (člen) doc. Mgr. Karel Slavíček, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Martinásek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-18
Defence
Byla funkčnost přípravku ověřena? Opravdu je základní časovou jednotkou trvání návěstních tónů a definovanou Vaším programem hodnota 330 ms, podle které se návěstní tóny tvoří?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO