Řízení chytré domácnosti s využitím platformy AllJoyn

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce je věnována systému AllJoyn, který se snaží standardizovat rozhraní pro komunikaci v rámci chytré domácnosti. V teoretické části jsou popsány základní principy a struktura frameworku Alljoyn včetně nejnovějšího návrhu modulu Lighting framework pro ovládání světel a modulu Gateway Agent pro vzdálený přístup k AllJoyn zařízením. V praktické části je nejprve řešeno zprovoznění Alljoyn frameworku na hardwarovém směrovači se systémem OpenWRT, a to včetně světelného řídícího ovladače a modulu pro vzdálený přístup. Dále je naprogramován a zprovozněn konektor pro AllJoyn Gateway modul umožňující vzdálené ovládání světel přes službu Twitter. Činnost tohoto směrovače je otestována pomocí softwarového simulátoru Alljoyn Luminaire a programu pro ovládání světel LSF vyvinutého pomocí Lighting SDK pro mobilní zařízení se systémem Android.
This bachelor work concerns with system Alljoyn which tries to standardize the interface for communication in the frame of intelligent house. The basic principles and the structure of the framework Alljoyn including the recent proposal of the modules Lighting framework and Gateway Agent have been described in the theoretical oriented part of the work. The practical oriented part stars with the description of the getting the Alljoyn framework including the Lighting controller and the Gateway Agent to work on the hardware router provided with operating system OpenWRT. The following parts present own testing connector for the Alljoyn Gateway which have been written to allow the remote control of the lights via cloud service Twitter. The functionality of the router have been tested with software simulator of the Alljoyn lights Luminaire and an own ligths driving program developed utilizing the experimental Lighting SDK for mobile devices with operating system Android.
Description
Citation
RESLER, T. Řízení chytré domácnosti s využitím platformy AllJoyn [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
prof. Ing. Jiří Mišurec, CSc. (předseda) Ing. Milan Šimek, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jiří Hošek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Lukáš Malina, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Pavelka (člen)
Date of acceptance
2015-06-18
Defence
Podrobněji popište funkčnost ovládaní žárovky Vámi vytvořenou aplikaci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO