Systémy front aktivních prvků pro řízené odesílání paketů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá popisem systému front hromadné obsluhy pro zajištění kvality služeb v telekomunikačních sítích. Práce se skládá z teoretické a praktické části. V teoretické části jsou popsány typy algoritmů, které se využívají v aktivních prvcích a ochranné mechanismy zahlcení front. V praktické části je rozbor dílčích částí jednoho z vytvořených modelů v programu Matlab - Simulink. Poslední kapitoly v praktické části jsou věnovány porovnání všech systému z hlediska ztrátovosti paketů a zpoždění paketů ve frontách při konstantní vstupní intenzitě datových toků.
This bachelor thesis is describing queueing systems to provide quality of services in telecommunication networks. The work consists of a theoretical and practical part. The theoretical part describes the types of algorithms, which are used in active components and protective mechanisms against queues congestion. In the practical part, there is the analysis of the real Matlab-Simulink model. The last chapter of the practical part is devoted to the comparison of all the systems in terms of packet loss and packet delays in queues at constant input intensity of data streams.
Description
Citation
VALA, O. Systémy front aktivních prvků pro řízené odesílání paketů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
prof. Ing. Kamil Vrba, CSc. (předseda) doc. Ing. Radim Burget, Ph.D. (místopředseda) Ing. Pavel Hanák, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Hajný, Ph.D. (člen) Ing. Václav Uher, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-18
Defence
Co je/reprezentuje konstante 60 ve výpočtech (4.3) a (4.4)? Proč je intenzita vstupu počítána de facto pouze z rychlosti linky na výstupu? Student odpověděl na otázky.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO