Moderní trendy v zabezpečení Wi-Fi sítí standardu IEEE 802.11

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zaměřuje na problematiku bezdrátových sítí Wi-Fi. V práci jsou popsány jednotlivé principy šifrování WEP, WPA a WPA2. Nejprve je rozebrán způsob zabezpečení WEP, který již dnes nevyhovuje bezpečnostním požadavkům, dále jeho nástupce WPA a to metody autentizace TKIP, AES a v neposlední řadě WPA2, které dnes slouží jako bezpečnostní standard. Práce hodnotí bezpečnostní rizika jednotlivých zabezpečovacích metod a uvádí několik doporučení pro dosažení maximálního zabezpečení bezdrátových sítí. V práci je použit běžně dostupný hardware a volně šiřitelný software (Open Source).
This work treats the matters of wireless networks, Wi-Fi. The paper describes the various principles of coding, such as WEP, WPA and WPA2. At first the WEP security method is analyzed with the view of the fact that it doesn´t meet contemporary safety requirements, further its successor WPA, namely TKIP and AES authentication methods, and last but not least WPA2 which nowadays serve as a safety standard. The work assesses the safety risks of individual security methods and makes several recommendations to achieve maximum security for wireless networks. In the work a commercially available hardware and for free dissemination available software (Open Source) are used.
Description
Citation
LIESKOVAN, T. Moderní trendy v zabezpečení Wi-Fi sítí standardu IEEE 802.11 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
doc. Ing. Karel Burda, CSc. (předseda) doc. Ing. Kamil Říha, Ph.D. (místopředseda) Ing. Stanislav Uchytil, Ph. D. (člen) Ing. Radek Zezula, Ph.D. (člen) Ing. Ivo Strašil (člen)
Date of acceptance
2015-06-18
Defence
naznačte problémy, které by bylo tŕeba řešit při vytváření penetračních skritpů, které doporučujete pro další rozvoj v oblasti vaší bakalářské práce? proč na tom CDčku nemáte ten Kali a VMware? proč používame WPS?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO