Autentizace pomocí zařízení s OS Android

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce popisuje základy kryptografie zahrnující symetrickou a asymetrickou kryptografii. Dále popisuje metody autentizace znalostí, žadatelem a předmětem. Zabývá se popisem perspektivních technologií NFC a BLE a naznačuje, jak v OS Android vyvíjet aplikace, které pracují s těmito technologiemi. Uvádí, jak je možné bezpečně uložit klíče a hesla v rámci OS Android. V práci je navržen a implementován vlastní přístupový systém, který využívá k autentizaci zařízení s OS Android a technologii NFC. Systém je rozdělen na dvě části. První část pracující na zařízení s OS Android, která generuje, resetuje a bezpečně ukládá tajná data a zajišťuje přenos dat. A druhou část pracující v terminálu s připojenou RFID/NFC čtečkou. Jejím úkolem je komunikace se zařízením přiloženým k čtečce a zajištění centrálního uložení dat o uživatelích a místnostech na webovém serveru. Zajišťuje také vytváření logů ve formě textových souborů, které jsou uloženy na FTP server.
This thesis describes the basics of cryptography including symmetric and asymmetric cryptography. It also looks into methods of authentication, using knowledge of some information, having any object and user specific proportions. The thesis engage in description of modern technologies NFC and BLE and shows, how to develop applications, working with them. It deals with the way of storing data used for cryptography, in the safe way. The access system created in the scope of this thesis, which is using Android powered device as an authentication object and communicating over NFC is described. The system can be divided into two parts. The first part works on the device powered by Android. It creates, resets and saves secret data safely and communicate with the other part. The second part is working in a terminal with connected RFID/NFC card reader. The task of this part is to communicate with the part on the Android device, attached to the reader and saving data of users and chambers centrally on the web server. It also creates logs in the form of text files and upload it to the FTP server.
Description
Citation
SMÍŠEK, M. Autentizace pomocí zařízení s OS Android [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
prof. Ing. Eva Gescheidtová, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Schimmel, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vítězslav Křivánek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Číka, Ph.D. (člen) Ing. Hicham Atassi, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-18
Defence
Jaká je výpočetní a paměťová náročnost navrženého přístupového systému při autentizaci pomocí AES, RSA a SHA1?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO