Návrh a realizace ovladače LCD displaye pro Raspberry Pi

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem seminární práce je navrhnout a realizovat ovladač pro dotykový LCD displej. Předpokla-dem je připojení displaye k mikrokontroleru pomocí sběrnice I2C a využití obvodů MCP23017. Pro komunikaci bude použito Raspberry Pi B+, které bude komunikovat s obvody MCP23017 po sběrnici I2C. Display TFT_320QVT bude připojen k rozšiřujícím obvodům MCP23017. Sou-částí displaye je i dotykový display s řadičem XPT2046. Raspberry Pi poběží na systému Raspbian, který je založen na linuxové distribuci Debian. Ovladač bude sloužit ke komunikaci a zobrazení informací na displey. S kombinací s dotykovým displejem umožní aplikace dotykem ovládat například výběr nastavení zobraze-ných na displej.
The aim of the course work is to design and implement a driver for touchscreen LCD display. The premise of the connection the display to the microcontroller using the I2C bus and use MCP23017 circuits. Raspberry Pi B + will be used for communication with circuits MCP23017 via I2C bus. Display TFT_320QVT will be connected to the outputs of extension circuits MCP23017. Part of the display complete is also a touchscreen with XPT2046 controller. Raspberry Pi runs on Raspbian system based on the Debian Linux distribution. The driver will serve to communicate and display information on the screen. The complete will be useable for applications such as selecting settings and show main information on the display.
Description
Citation
CEPL, M. Návrh a realizace ovladače LCD displaye pro Raspberry Pi [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Milan Dado, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Vladislav Škorpil, CSc. (místopředseda) Dr. Ing. Jiří Přibil (člen) Ing. Jaromír Hrad, Ph.D. (člen) Ing. Aleš Křupka, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Krajsa, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-11
Defence
Co se stane po doktyku na displej? Kde se bude toto řešení využívat?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO