Řízení 3D tiskárny pomocí mikropočítače Raspberry Pi

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Předkládaná bakalářská práce se zabývá možností řešení ovládání 3D tiskárny typu RepRap pomocí mikropočítače Raspberry Pi. V teoretické části je provedena rešerše teorie o 3D tisku orientovaná na 3D tiskárnu na ústavu Elektrotechnologie VUT v Brně. Další část je pak věnována praktickému návrhu kompaktního rozhraní, které se bude starat o komunikaci mezi 3D tiskárnou a řídícím softwarem pomocí Raspberry Pi.
The bachelor project deals with the possibility of solution to control 3D printer type RepRap using single-board computer Raspberry Pi. The theoretical part of semester project contains 3D printing theory focused on 3D printer built at the Department of Electrical and Electronic Technology. The last part of bachelor project is devoted to practical design of compact interface that assure communication between 3D printer and controlling software using Raspberry Pi.
Description
Citation
LOKAJÍČEK, L. Řízení 3D tiskárny pomocí mikropočítače Raspberry Pi [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
prof. Ing. Karel Bartušek, DrSc. (předseda) doc. Ing. Josef Jirák, CSc. (místopředseda) Ing. Ondřej Čech, Ph.D. (člen) Ing. Martin Adámek, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Špinka (člen)
Date of acceptance
2015-06-15
Defence
Je pro správnou funkci 3D tiskárny nezbytné vyhřívání tiskové podložky? Počítali jste při návrhu elektroniky s možností tisku pomocí 2 trysek? Jaká je přesnost tisku? Student seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením závěrečné vysokoškolské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO