Návrh podnikatelského záměru pro další rozvoj firmy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce je návrhem rozvoje firmy Svovaltrend s.r.o., která se zabývá stavební činností, se specializací na renovaci objektů a staveb. Návrh reaguje na současnou ekonomickou situaci a také na mezery na trhu daného odvětvi. Tyto nepříznivé ekonomické podmínky se návrh snaží řešit ve třech možných variantách. Zvažovány jsou možnosti ukončení stávající činnosti v oboru stavebnictví, s využitím majetku firmy k pronájmu výrobních hal a jejich přestavbou na garáže, druhá možnost je postavení multifunkčního činžovního domu, který by se mohl buď pronajímat, nebo jednotlivé byty v něm prodávat a třetí možností je vytvoření internetového obchodu v podniku.
The bachelor’s thesis is development draft of company Svovaltrend s.r.o., which is focused on civil engineering, especially on building renovation. Draft reacts on current economic situation and on civil engineering market gaps. The draft seeks to solve these unfavorable economic conditions with three possibilities. It is considered the possibility of ending the current activity in the construction industry, using company property to rent factory buildings and their conversion to the garage, the second option is the status of the multi apartment building, which could either lease or sold individual apartments and the third option is to create Internet shop in the company.
Description
Citation
MRKAL, T. Návrh podnikatelského záměru pro další rozvoj firmy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a daně
Comittee
doc. Ing. Vít Hromádka, Ph.D. (předseda) JUDr. Ing. Petr Svoboda, Ph.D. (místopředseda) Ing. Helena Hanušová, CSc. (člen) doc. Ing. Marie Pavláková Dočekalová, Ph.D. (člen) Ing. Martin Pernica, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-24
Defence
OTÁZKY VEDOUCÍHO: odpovězeno. OTÁZKY OPONENTA: odpovězeno. Ing. Marie Pavláková Dočekalová, Ph.D.: Ve SWOT analýze uvadíte jako silnou stránku "minimální režijní náklady na THP". Můžete to blíže vysvětlit? Odpovězeno. JUDr. Ing. Petr Svoboda, Ph.D.: Na str. 46 uvádíte byty 2+1 o rozloze 32 m2, považujete tak malou rozlohu za reálnou? Odpovězeno částečně. Doc. Ing. Vít Hromádka, Ph.D.: U druhé investiční varianty uvádíte stavební náklady 13 mil. Kč. Uvažujete však úvěr ve výši 14 mil. Kč, má se jednat o hypotéční úvěr? Pro variantu uvažující garáže kalkulujete pouze predikovaný zisk, nebylo by však podle vás vhodnější pro posouzení projektu zvolit metodu zohledňující dlouhodobost projektu, tedy časovou hodnotu peněz? Odpovězeno částečně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO