Výroba konzoly

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce řeší návrh výroby konzoly, která slouží jako podpěra polic. Součást je zhotovena z konstrukční oceli 11 320 tloušťky 2 mm. Velikost výrobní série je 30 000 ks/rok. Jako nejoptimálnější technologie výroby byla zvolena metoda postupového stříhání a metoda ohýbání. Na základě technologických a konstrukčních výpočtů byl navržen nástroj pro postupové stříhání a nástroj pro ohýbání. Pro nástroje byla vytvořena výkresová dokumentace. Jako výrobní stroj byl zvolen výstředníkový lis S 250 s jmenovitou silou 2 500 kN. V ekonomické části práce je spočítaná cena jednoho výrobku, která činí 41 Kč.
Bachelor thesis deals with the manufacture of bracket, which serves as support rack. This component is produced from construction steel 11 320 of width 2 mm. The production lot of 30 000 pieces a year. As a most optimal technology were chosen technology of shearing and technology of bending. On the basis of technological and engineering calculations there was designed a tool for technology of shearing and tool for bending technology. There was created a drawing specification for tools. As a manufacturing machine was selected eccentric press S 250 with a nominal power of 2500 kN. In the economic part of thesis is calculation of one product, which is 41 CZK.
Description
Citation
STRAČÁNEK, R. Výroba konzoly [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Milan Forejt, CSc. (předseda) prof. Ing. Radko Samek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Lidmila, CSc. (člen) Ing. Miroslav Jopek, Ph.D. (člen) Ing. Kamil Podaný, Ph.D. (člen) doc. Ing. Libor Pantělejev, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-24
Defence
Student seznámil komisi se svojí prací, jejími výstupy a závěry a zodpověděl dotazy oponenta. Komise dále studentovi položila následující otázky: 1. Jsou nezbytné, i z hlediska složitosti výroby, odlehčující otvory v konzole? 2. Jakým způsobem byl střižník kontrolován na vzpěr, jaká je střižná délka? 3. Zhodnoťte cenu jednoho výrobku, je optimální? 4. Kolikrát byl daný materiál 19 824 popouštěn? 5. Z jakého důvodu jsou u vedení nástroje navrženy drážky? 6. Jakým způsobem je možné změřit některé, vámi předepsané, rozměry nástroje? 7. Jaké náklady jste zahrnul do technicko-ekonomického zhodnocení?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO