Rodinný dům s prodejnou chovatelských potřeb

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem bakalářské práce je návrh rodinného domu s prodejnou chovatelských potřeb v příměstské části Klobušice města Ilava. K objektu náleží parkoviště pro 3 osobní automobily pro veřejnost a parkoviště pro 1 osobní automobil pro domácí. Objekt rodinného domu je dvoupodlažní a nepodsklepený. Rodinný dům je funkčně rozdělen na dvě části, na část s prodejnou chovatelských potřeb a na obytnou část. Obytná část rodinného domu je navržena pro pobyt 4 osob. Zastřešení obytné části objektu je řešeno jako pultová střecha se sklonem 8° a konstrukci střechy prodejny chovatelských potřeb tvoří vegetační střecha se sklonem 3°. Pro konstrukci svislých nosných konstrukcí je použito zdivo z vápenopískových bloků Silka, zateplených tepelnou izolací z minerálních vláken ze strany exteriéru. Rodinný dům je založen na základové desce, uložené na vrstvě drtě z pěnového skla. Objekt je řešen jako pasivní dům s větráním s rekuperací tepla. Práce obsahuje projektovou dokumentaci pro realizaci stavby a seminární práci – Zhodnocení stavebních konstrukcí a objektu z hlediska požadavek tepelné techniky a akustiky.
The subject of this bachelor theses is a design of detached house with pet shop attached to it. It is situated in Klobušice, which is a suburban part of the city of Ilava. The site includes parking space for three cars for shop customers and one for occupants. The house is two storey building without basement. It is divided into two functional areas, the pet shop area and the living area. The living area is designed for four people. Living area roofing is designed as a shed roof with 8° slope and the pet shop area is covered by vegetative roof with 3° slope. For load-bearing walls the Silka sand-lime blocks are used insulated with thermal insulation of mineral wool mounted on the exterior side of the wall. The house is built on foundation slab, which is laid on a layer of foamed glass brash. The house is designed as passive house including ventilation with heat recovery. The theses contain project documentation for the construction and an essay - Structural parts and building evaluation in terms of thermal engineering and acoustics requirements.
Description
Citation
MELIŠ, L. Rodinný dům s prodejnou chovatelských potřeb [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Date of acceptance
2015-06-16
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO