Vliv jemnosti mletí živce a křemene na slinování porcelánového střepu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Vlastnosti křemene a živce jakožto dvou nejpoužívanějších základních surovin pro výrobu klasického porcelánu mají na koncové vlastnosti výrobku významný vliv. Obecně se se zvyšující se jemností mletí těchto surovin pozitivně tyto vlastnosti ovlivňují. Do jaké míry a proč tomu tak je, je podrobněji shrnuto v této práci, která je zakončena praktickým ověřením dosavadních znalostí v této problematice.
Properties of quartz and feldspar as two most used fundamental materials for porcelain production have significant effect on final technical properties of the product. Generally, it is considered the finer the materials the better the end product’s properties. The degree, to which particle size distribution influences these properties and the reason why, is summarized in this paper. At the end, practical tests were performed to confirm the gathered information.
Description
Citation
BAJER, T. Vliv jemnosti mletí živce a křemene na slinování porcelánového střepu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavebně materiálové inženýrství
Comittee
Date of acceptance
2015-06-16
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO