Stavba v krajině - Centrum ekologické výchovy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Cílem úkolu bylo navrhnout objekt situovaný na Jižní Moravě v blízkosti nádrže Nové mlýny s výhledem na kopce Pálavy. Dům je navržen s ohledem k životnímu prostředí jako mimořádně úsporný. Součástí ekologického konceptu je také hospodaření s vodou a její čištění. Primární funkcí objektu je environmentální vzdělávání zaměřené na děti základních škol. Jsou zde k dispozici dvě učebny každá pro 27 dětí a přednáškový sál pro 66 posluchačů. V objektu je připraveno ubytování pro 60 osob s možností stravování. V areálu je prostor pro pořádání kulturních akcí, samostatný objekt poskytující občerstvení, půjčovnu kol a lodí.
The aim of the task was to design a building situated in South Moravia near the Nové Mlýny dam with a view of Pálava hills. The house is designed with respect to the environment as extremely efficient building. Part of the ecological concept is also water management and purification. The primary function of this object is an environmental education aimed at primary schools and its students. There are two classrooms available, both of them designed for 27 children, and a lecture hall for 66 students. There is an accommodation for 60 persons including dining room arranged in the object. Also there is room for cultural events in the area, a separate building that provides refreshment and bicycle or boat rental.
Description
Citation
SÁČKOVÁ, V. Stavba v krajině - Centrum ekologické výchovy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
Date of acceptance
2010-06-01
Defence
Student odprezentoval projekt a reagoval na dotazy a připomínky oponenta, vedoucího práce a členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO