Vliv změny vlhkosti dřeva na jeho fyzikální a mechanické vlastnosti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se zabývá zjištěním fyzikálních a mechanických vlastností dřeva při různé vlhkosti a ověřením závislosti jednotlivých vlastností na vlhkosti dřeva. V experimentální části se na vzorcích dřeva stanoví hustota, rozměrové a objemové bobtnání dřeva a pevnost dřeva v tlaku rovnoběžně s vlákny. Po vyhodnocení všech zkoušek se vytvoří grafy závislostí těchto veličin na různé vlhkosti vzorků dřeva stanovené váhovou metodou.
The bachelor thesis deals with finding of physical and mechanical properties of timber at various moistures and it also verifies addictions of single properties on moisture content of timber. In experimental part of this thesis, the density, the dimensional and volumetric swelling and the compressive strength parallel to fibre will be determined on test samples. After evaluating all the tests, the graphs of these parameters depended on various samples of wood moisture determined by weight will be created.
Description
Citation
SLOUPENSKÝ, D. Vliv změny vlhkosti dřeva na jeho fyzikální a mechanické vlastnosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2015-06-15
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO