Železobetonová konstrukce parkovacího domu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem bakalářské práce je návrh prvků rámu monolitické železobetonové rámové konstrukce parkovacího domu. Projekt řeší návrh typického podlaží konstrukce. Nosná konstrukce je tvořena příčným rámem, jenž se skládá z příčlí podporovaných sloupy. Na příčlích jsou uloženy trámy s deskou nosnou v jednom směru. Příčle jsou podporovány sloupy. Reakce od konstrukce jsou přenášeny do základové půdy základovými patkami. Konstrukce je navržena dle ČSN EN 1992-1-1. Analýza konstrukce byla provedena pomocí výpočetního programu Scia Engineer 2014 – Studentská verze. Výsledky byly ověřeny zjednodušenou ruční metodou.
The aim of bachelors thesis is to design of the frame monolithic reiforced concrete frame construcition of a multistoried garage. Project designe sof a typice storey of construction. The supporting structure consist of a frame consisting of rungs, which are stored by beams and slab. Rungs are supported by columns. Reaction of the structure are transmitted to the foundation soil by footings. The design was made according to standard ČSN EN 1992 – 1 – 1. Structural analisis was modeled using Scia Engineer 20014 – Student vision. The results were validated by simplified manual method.
Description
Citation
VANĚČKOVÁ, A. Železobetonová konstrukce parkovacího domu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2015-06-17
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO