Průmyslový objekt - posouzení vybraných ŽB prvků

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se zabývá železobetonovou stropní konstrukcí. Jedná se o prostorový rám, který se skládá z prutových prvků orientovaných v podélném i příčném směru. V práci je proveden výpočet středního podélného průvlaku a taktéž středního příčného trámu. Dále je vypočtena stropní konstrukce, která působí v obou směrech. Pro výpočet vnitřních sil byl použit výpočetní program SCIA ENGINEER 2013.0, který pracuje na principu metody konečných prvků – MKP. Všechny prvky byly navrženy na mezní stav únosnosti a použitelnosti. Práce obsahuje textovou část, vnitřní síly, statický výpočet, výkresovou dokumentaci a použité podklady.
Bachelor’s thesis deals with reinforced concrete floor structure. It is a 3D frame, which is composed of bar elements oriented in the longitudinal and transverse direction. The work is done calculating mean longitudinal beam and also the middle of the cross beam. Furthermore, the calculated floor structure, which operates in both directions. For the calculation of inner strength used computer program SCIA ENGINEER 2013.0, which operates on the Finite Element Method - FEM. All elements have been designed for ultimate and serviceability limit state. Work contains textual part, inner strength, static calculations, drawings and used documents.
Description
Citation
WEBER, J. Průmyslový objekt - posouzení vybraných ŽB prvků [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Date of acceptance
2015-06-17
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO