Zpracování obrazových sekvencí sítnice z fundus kamery

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem mé diplomové práce bylo navrhnout metodu analýzy retinálních sekvencí, která bude hodnotit kvalitu jednotlivých snímků. V teoretické části se také zabývám vlastnostmi retinálních sekvencí a způsobem registrace snímků z fundus kamery. V praktické části je implementována metoda hodnocení kvality snímků, která je otestována na reálných retinálních sekvencích a vyhodnocena její úspěšnost. Práce hodnotí i vliv této metody na registraci retinálních snímků.
The aim of my master's thesis was to propose a method of retinal sequence analysis which will evaluate the quality of each frame. In the theoretical part, I will also deal with the properties of retinal sequences and the way of registering the images of the fundus camera. In the practical part the method of evaluating image quality is implemented. This algorithm is tested on real retinal sequences and its success is assessed. This work also evaluates the impact of proposed method on the registration of retinal images.
Description
Citation
KLIMEŠ, F. Zpracování obrazových sekvencí sítnice z fundus kamery [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Biomedicínské inženýrství a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Jana Kolářová, Ph.D. (předseda) Ing. Martin Vítek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Denisa Maděránková, Ph.D. (člen) MUDr. Eva Závodná, Ph.D. (člen) MUDr. Michal Jurajda, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-08-28
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Otázky oponenta: Popište, jak jste prováděl výběr příznaků a z jakého důvodu jse u výběru příznaků použil test normality? Nepřemýšlel jste o vylepšeních metody? O jakých? doc. Ing. Jana Kolářová, Ph.D. položila otázku: Je snížení metriky SSD dostatečné? Ing. Martin Vítek, Ph.D. položil otázku: Používal jste v práci vlnkovou transformaci? Student odpověděl na otázky členů komise a oponenta. Student obhájil diplomovou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO