Řezné nástroje při výrobě zbraňových součástek

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce je zaměřena na problematiku řezných nástrojů, jejich opotřebení, trvanlivost, řezné podmínky. Je zde proveden základní rozbor technologie dvou vybraných dílů. Dále je zde uveden rozbor dodavatelů řezných nástrojů. Jsou zde stručně charakterizovány základní druhy opotřebení a jejich vznik. V experimentální části je provedeno statistické vyhodnocení vybraných nástrojů, výpočtem stanoveny optimální řezné podmínky a optimální trvanlivost a vyhodnoceno opotřebení vybraných nástrojů. V technicko – ekonomickém hodnocení jsou porovnány teoreticky stanovené řezné podmínky se skutečnými řeznými podmínkami.
his Diploma thesis concentrates on problems related to cutting tools, their wear, durability, and cutting conditions. The work provides basic analysis of technology applied to two selected parts. Further, there is also analysis of cutting tools suppliers. The work gives brief characteristics of the basic types of wear and their origins. In the experimental section is a statistical evaluation of selected tools, calculation of optimal cutting conditions and durability, and finally selected tools wear evaluated. The technical and economical evaluation compares cutting conditions provided in theory with the real cutting conditions.
Description
Citation
HANUS, V. Řezné nástroje při výrobě zbraňových součástek [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Výrobní technologie a průmyslový management
Comittee
doc. Ing. Anton Humár, CSc. (předseda) prof. Ing. Marie Jurová, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Milan Dvořák, CSc. (člen) doc. Ing. Karel Kouřil, Ph.D. (člen) Dr. Ing. Rostislav Suchánek (člen) Ing. Ivana Groligová, CSc. (člen)
Date of acceptance
2010-11-04
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise. Vysvětlete pojem skutečná řezná rychlost. Vysvětlete jednotky mm/ot. u posuvové rychlosti. Co rozumíte pod pojmem "špička břitu". Hodnocení trvanlivosti z hlediska maximální výrobnosti. Jaké veličiny popisuje symbol "n", který je v práci použit dvakrát? Kování, stříhání - vysvětlete pojmy v souvislosti s vaší prací. Co rozumíte pod pojmem soustružení na čisto, který uvádíte v práci? Na jaké sérii, příp. v jakém časovém horizontu jste použitou řeznou rychlost ověřil? Jak jse sestavil přímé náklady na obrábění a jaké to má vazby na optimální trvanlivost z hlediska min. výrobních nákladů?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO