Nové trendy v návrhu datových sítí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zaměřuje na vývoj současných datových sítí a vývoj používaných protokolů. V teoretické části jsou rozebírány základní protokoly sítí a jejich postupný vývoj, VLAN sítě a protokol Spanning Tree, protokol MPLS a další. Jsou zde popsány parametry pro návrh nových sítí a používané modely sítí různých velikostí, sítě s novou architekturou, softwarově definované sítě (SDN). Praktická část je zaměřena na laboratorní úlohy pro potřebu výuky studentů. Laboratorní úlohy jsou vždy děleny do několika úkolů. Ty jsou tvořeny tak, aby i studenti neznalí nebo méně znalí dané problematiky dokázali úlohu nakonfigurovat a otestovat.
are used. In the theoretical part I analyse some basic network protocols and their gradual development, VLANs and Spanning Tree Protocol, MPLS protocol and other. There are described parameters for the design of new networks and the models networks and their various are used, the network with a new architecture and a software-defined network (SDN),too. The practical part deals with designed laboratory exercises for teaching students. The laboratory experiments are always divided into several tasks. They are formed even students ignorant or less familiar with the issue could configure and test it.
Description
Citation
HLAVATÝ, J. Nové trendy v návrhu datových sítí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Jaroslav Koton, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Kamil Říha, Ph.D. (místopředseda) Ing. Petr Kovář, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Mlýnek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Lukáš Malina, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Münster, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-08-27
Defence
Kde byl problém v první obhajobě DP?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO