Analýza daňových změn v souvislosti s Novým občanským zákoníkem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce se zabývá obměnami v zákoně o dani z příjmů a zdaněním nemovitostí. Cílem práce je analýza a popis změn právní úpravy zákona o dani z příjmů a zákona o dani z nabytí nemovitých věcí. Dílčím cílem je výpočet daní souvisejících s těmito právními předpisy, a to tedy aplikace konkrétních příkladů z praxe a porovnávání výsledků daňové povinnosti s předcházející právní úpravou.
The thesis deals with the variations in the law on income tax and the taxation of real estate. The aim is to analyze and describe changes in the legislation Law on Income Tax and the Tax Law from the acquisition of immovable property . The partial aim is to calculate the taxes relating to that legislation, and thus application of practical examples and comparing the results of tax liability with previous tax legislation.
Description
Citation
SVOBODOVÁ, L. Analýza daňových změn v souvislosti s Novým občanským zákoníkem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Daňové poradenství
Comittee
doc. Ing. Anna Fedorová, CSc. (předseda) doc. Ing. Mgr. Karel Brychta, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vladimíra Bayerová, Ph.D. (člen) JUDr. Ing. Jan Kopřiva, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ondřej Žižlavský, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-09-16
Defence
Otázky vedoucího práce: zodpovězeno Otázky oponenta práce: zodpovězeno. doc. Fedorová: Změny podle NOZ jsou přívětivá pro občana než minulá úprava? doc. Brychta: V prezentaci jste zmínila pojem běžný občan, jak jej pro účely své závěrečné práce chápete. Zabývala jste se zhodnocením dopadu legislativních změn na příjmy statního rozpočtu. Odpovězeno s drobnými nedostatky.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO