Systém pro vyhodnocení pěchovací zkoušky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce se zabývá návrhem měřícího systému pro vyhodnocení pěchovací zkoušky. Veličiny potřebné pro vyhodnocení zkoušky jsou získávány pomocí snímačů měřící aparatury. Potřebné veličiny jsou síla, dráha a teplota. Za tímto účelem byly použity snímače HBM R6C, HBM W50 a termočlánek typu K. Signály snímačů jsou zesilovány měřícími moduly Dewetron a převedeny do PC pomocí měřící karty NI USB-6009. Zde jsou dále zpracovávány vyhodnocovacím programem Dewesoft 6.5. V závěru práce jsou provedena ověřovací měření pro posouzení funkčnosti systému.
The thesis deals with the proposal of measurement system for evaluating upsetting test. The variables for evaluating the test are obtained by using sensors of measuring devices. The necessary magnitudes are force, track and temperature. For this purpose they were used sensors HBM R6C, HBM W50 and thermocouple type K. The sensor signals are amplified by measuring modules Dewetron and transferred to a PC by measuring card NI USB-6009. There are further processed by evaluation program DEWESoft 6.5. In a final part are performed a verification measurements to assess system function.
Description
Citation
JANEČKA, D. Systém pro vyhodnocení pěchovací zkoušky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
Date of acceptance
2016-06-22
Defence
Student prezentoval komisi svou práci, její výstupy a závěry a zodpověděl dotazy oponenta. Dále byly studentovi položeny následující otázky: 1. Lze kromě měřící karty použít i jiné zařízení pro převod signálu z měřícího zařízení do PC? 2. Je rychlost použitého lisu skutečně konstantní? 3. Definujte princip indukčního a indukčnostního snímače, jaký je mezi nimi rozdíl? 4. Jakým způsobem byly stanoveny v práci uvedené ekvivalenty oceli 16 231?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO