Výroba součásti "KRYTKA"

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
V diplomové práci je zpracována teorie technologie vstřikování plastů společně s postupem návrhu vstřikovacích forem. Dále je navržena technologie výroby vycházející z rozboru zadané součásti „krytka“, která je doložena potřebnými výpočty. Na základě těchto výpočtů je zvolen vstřikovací stroj, který vyhovuje požadavkům, jež jsou na něj kladeny. Pro zadanou součást je následně navržena vstřikovací forma. Pomocí programu Autodesk Inventor 2011 a jeho modulu Moldflow jsou provedeny pro tuto formu simulace vstřikování a výsledky jsou následně podrobně rozebrány. Na závěr je provedeno ekonomické hodnocení výroby zadané součásti.
The theory of plastic injection molding technology together with procedure of designing injection molds is elaborated in this master thesis. Also, the technology of production is designed, derived from assigned component „cover“ analysis affirmed by necessary calculations. On the bases of these calculations, injection machine fitting requirements is chosen. Then injection mold is designed for the assigned component. Simulation of injection is performed for this mold using Autodesk Inventor 2011 and its module Moldflow and then results are thoroughly analyzed. Economical evaluation for this component is then executed towards the end of the thesis.
Description
Citation
VÁCLAVEK, J. Výroba součásti "KRYTKA" [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Radko Samek, CSc. (předseda) prof. Ing. Milan Forejt, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Lidmila, CSc. (člen) Ing. Jiří Tomášek, CSc. (člen) Ing. Jan Leimberger, CSc. (člen) doc. Ing. Bohumil Pacal, CSc. (člen)
Date of acceptance
2012-06-19
Defence
Student seznámil komisi s výsledky své diplomové práce. Student odpověděl na otázky oponenta. Student dále odpovídal na níže uvedené otázky členů komise: 1) Proč nejsou u normalizovaných součástí uvedeny čísla normy, ale materiál? 2) Lze využít zbytky vtokové soustavy k recyklaci a opětovnému vstřikování? 3) Z čeho se skládají režijní náklady? 4) Jaká je velikost funkčního otvoru ve tvárnici ve vztahu k výlisku?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO