Dynamický směrovací protokol OSPFv3 pro MANET sítě v simulačním prostředí OPNET Modeler

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V bakalárskej práci sú zahrnuté teoretické poznatky týkajúce sa základných znalostí ohľadom funkcie mobilných sietí so zameraním na siete MANET a smerovacie protokoly v nich použité. Práca sa zaoberá prehľadom smerovacích protokolov, predovšetkým smerovacím protokolom OSPFv3. V praktickej časti práce je stručný popis simulačného prostredia OPNET Modeleru, postup zostavenia siete a konfigurácia smerovacieho protokolu v nej. Súčasťou práce je aj postup rozšírenia správy Hello o nové pole na prenos rýchlosti uzla v OPNET Modeleri.
This bachelor's thesis includes theoretical knowledge about fundamental informations related to functionality of mobile networks, with focus on MANET routing protocols. The project contains an overview of routing protocols, especially OSPFv3 routing protocol. In the practical section of project, there is a brief description of OPNET Modeler simulation environment and the process of establishing the network with configured routing protocol in it. The project also describes a procedure for extending of the Hello packet structure by a field containing node traffic speed in OPNET Modeler.
Description
Citation
HENZELY, J. Dynamický směrovací protokol OSPFv3 pro MANET sítě v simulačním prostředí OPNET Modeler [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
doc. Ing. Ivan Rampl, CSc. (předseda) Ing. Ivo Herman, CSc. (místopředseda) Ing. David Kubánek, Ph.D. (člen) Ing. Lukáš Růčka (člen) Ing. Pavel Hanák, Ph.D. (člen) prof. Ing. Jaroslav Koton, Ph.D. (člen) Ing. Jaroslav Vrána, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-14
Defence
Můžete porovnat "klasické" MANET směrovací protokoly s protokolem OSPFv3? Jak si OSPFv3 v tomto porovnání stojí z hlediska výkonnosti? K čemu slouží "atribut", který jste do nastavení OSPFv3 protokolu také implementoval.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO