Slinuté karbidy a jejich efektivní využití

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce je zaměřena na porovnání slinutých karbidů v sortimentu výroby firem Pramet Tools a.s., Sandvik-Coromant a Ceratizit z hlediska jejich řezných rychlostí, posuvů a šířky záběru ostří pro operaci soustružení. Srovnání řezných parametrů je provedeno pro skupiny P, M, K, N, S a H. Pro každou ze skupin P, M, K jsou vždy uvedeny dva slinuté karbidy od každého z výrobců pro lepší porovnání, u skupin N, S a H jsou uvedeny jen v tom případě, jsou-li výrobcem doporučovány.
The diploma work deals with comparison of sintered carbides in product assortment of Pramet Tools a.s., Sandvik-Coromant and Ceratizit companies in term of their cutting speed, feed and depth of cut for the turning operation. The comparison of cutting parameters is made for P, M, K, N, S and H groups. For better comparison there are always two sintered carbides from each of the manufacturers mentioned for each of the groups P, M, K. They are mentioned for groups N, S and H only if they are suggested by the manufacturer.
Description
Citation
BARAN, J. Slinuté karbidy a jejich efektivní využití [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Miroslav Píška, CSc. (předseda) doc. Ing. Anton Humár, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Alexander Janáč, CSc. (člen) prof. Ing. Tomáš Podrábský, CSc. (člen) doc. Ing. Imrich Lukovics, CSc. (člen) Dr. Ing. Rostislav Suchánek (člen)
Date of acceptance
2008-06-09
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO