Realizace počítačových modelů vedení pro PLC

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Předmětem této práce je seznámit se s parametry, které popisují vlastnosti přenosových vedení, a s možností modelování datových a silnoproudých modelů. V práci je také nastíněn rozdíl v mechanické struktuře jednotlivých druhů kabelů. Praktická část se zaměřuje pouze na silnoproudé kabely a na změření jejich základních parametrů. Následně je vytvořen počítačový model, který popisuje chování kabelových vedení při vyšších frekvencích, než na které jsou primárně určeny. V závěrečné části je vytvořena experimentální síť PLC pro dálkové odečety elektroměrů a na ní měřeny různé přenosové vlastnosti.
The subject of this thesis is to become familiar with the different parameters describing the lines, and the possibility of modeling data and power models. The thesis also outlined the difference in the mechanical structure of different types of cables. The practical part focuses only on the power cables and measure their basic parameters. Then is created computer model which describes the behavior of cable lines at higher frequencies than are primarily intended. The final section is an experimental network created by the PLC for remote reading of electricity meters, and it measured different transmission properties.
Description
Citation
MRÁKAVA, P. Realizace počítačových modelů vedení pro PLC [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
doc. Ing. Vít Novotný, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Miloš Orgoň, Ph.D. (místopředseda) Ing. Tomáš Zeman, Ph.D. (člen) Ing. David Kubánek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Mlýnek, Ph.D. (člen) Ing. Martin Koutný, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Hanák, Ph.D. (člen) prof. Ing. Jiří Mišurec, CSc. (člen)
Date of acceptance
2010-06-09
Defence
Jaký typ rušeni PLC o kterých v práci píšete, byl vytvořen generátorem v kap. 5.3.1? Jakým způsobem byl model kabelu ověřen simulaci datového přenosu? V experimentální síti byl použit jaký typ kabelu?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO