Nástroje finančního trhu - cenné papíry

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato práce pojednává o nástrojích finančního trhu. Čtenáři je nejdříve ukázáno z čeho je finanční trh tvořen, jak funguje, jaké mají cenné papíry charakteristické vlastnosti, proč se používají, jaké výhody a rizika v sobě skrývají. Konkrétně se zaměříme na oblast podílových fondů, jako součást kolektivního investování. Pomocí investičního dotazníků je proveden výzkum jakou investiční strategii běžní občané nejvíce preferují. K této strategii pomocí programu GRANT navrhneme optimální finanční portfolio. Využijeme také vlastnosti fuzzy logiky a ukážeme investorovi jak si může podle svých požadavků vybírat do portfolia vhodné investiční nástroje.
This work deals with the tools of financial market. It is demonstrated to a reader, what is the financial market composed from, how it actually works and what are the characteristics of securities, why the securities are used, what are the advantages and disadvantages. We are going to focus on field of mutual funds, as a part of collective investment. Thanks to investment questionary is made a research to find out which strategy is prefered by citizens. We are going to suggest the optimal financial portfolio to this strategy by the program GRANT. We are going to use the fuzzy logic characteristic and we are going to show to the investor how can he choose the suitable invesment tools to his portfolio according to his requierements.
Description
Citation
SKOŘEPA, P. Nástroje finančního trhu - cenné papíry [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Podnikové finance a obchod
Comittee
Ing. Vítězslav Musil, CSc. (předseda) doc. Ing. Jan Solař, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Robert Zich, Ph.D. (člen) prof. Ing. et Ing. Stanislav Škapa, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Svirák, Dr. (člen)
Date of acceptance
2008-06-09
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO