Optimalizace obrábění oběžných lopatek parní turbíny

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce je zaměřena na řešení problematiky optimalizace obrábění oběžných lopatek parní turbíny. Hlavním cílem je vyhodnocení cenových nákla-dů břitových destiček hrubovacího nástroje ve vztahu na použitou řeznou rych-lost.
The bachelor thesis is focused on optimalization of steam turbine rotor blades machining. Main goal is evaluate spending cost of the roughing mill cutting in-serts in relation to cutting speed.
Description
Citation
CHROMÝ, M. Optimalizace obrábění oběžných lopatek parní turbíny [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Anton Humár, CSc. (předseda) doc. Ing. Vít Jan, Ph.D. (místopředseda) Ing. Oskar Zemčík, CSc. (člen) doc. Ing. Jozef Majerík, Ph.D. (člen) Ing. Štefan Bajčík, Ph.D. (člen) Ing. Jaroslav Jambor, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-15
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky oponenta a dalších členů komise. Má narůstající opotřebení nástroje vliv na drsnost povrchu lopatky? Kolik je lopatek na uvedené turbíně? Dodavatel polotovarů pro lopatky. Z čeho se dělají rámy obráběcích strojů, aby jejich rámy tlumily vibrace? Cenová úspora při snížení počtu VBD. O jaký materiál VBD se jednalo?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO