Přenos dat po distribuční síti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce popisuje princip datové komunikace přes silnoproudé vedení. Úvodem práce rozebírá přenosovou soustavu, její typy vedení a následně rozebrání možnosti přenosu dat přes tuto soustavu. Dále se práce zabývá typy rušení přenosu dat a jejich rozborem. Součástí jsou i technologie PLC, do kterých patří typy modulací a způsoby opravy chyb. Práce se zabývá i možnostmi modemů PLC a jejich využití. Následující kapitola definuje způsoby modelování silnoproudého vedení pomocí nichž je možné vyvodit přenosovou funkci vedení. Práce zahrnuje i praktické ukázky nastavení PLC modemů a přenos dat z jednoho modemu na druhý. Je v ní i zahrnuta praktická ukázka spektra komunikačního signálu v průběhu přenosu dat.
his paper describes the principle of data communication through high-tension lines.Preliminary work examines the transmission system, the types of high-tensionn lines and then disassembling the possibility to transmit data through this system. Then there is interference with the types of data and analysis. It includes the PLC technology, which include types of modulation and error correction methods. The paper deals with the possibilities of PLC modems and their use. The following chapter defines the ways of modeling the high-tensionn lines through which is possible to deduce the transfer function of lines. The work includes practical examples of setting the PLC modems and data transmission from one modem to another. It shall also include practical demonstration of spectrum communication signal during the data transfer.
Description
Citation
MUCHA, M. Přenos dat po distribuční síti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
prof. Ing. Jiří Mišurec, CSc. (předseda) doc. Ing. Petr Sysel, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Kohoutek, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Průša, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Mlýnek, Ph.D. (člen) Ing. Jan Šporik (člen) Ing. Milan Šimek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-14
Defence
Naznačte, jak se vypočítají jednotlivé prvky kaskádní matice ABCD. Je doopravdy vypočítaná frekvenční závislost měrné indukce a měrné kapacity na obr. 6.2 nulová? Jak vznikal vývoj elektrické energie? Jaké modulace se používají u úzkopásmové PLC komunikace? Jak je to s porovnáním naměřených a simulovaných hodnot? Jak je to s blokem digitální filtru u komunikačního modelu? Jde exportovat graf z osciloskopu do lepšího formátu pro prezentaci?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO