Diferenciály sériových a závodních vozidel

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce je zaměřena na diferenciály osobních a závodních automobilů. Jsou zde uvedeny nejčastěji používané typy. U jednotlivých typů je vysvětlena konstrukce a principy funkce. Přednostně jsou zde popsány používanější typy a také typy se zajímavým technickým řešením. V rámci závodních diferenciálů jsem se pokusil popsat jejich možné nastavování.
This bachelor's thesis deals with background research of differentials of road and racing vehicles. There are listed the most commonly used types. For each type is explained by the principles of design and function. Priority, there are described the most commonly used types and types with interesting technical solutions. The race differentials, I tried to describe their possible settings.
Description
Citation
KOPEČEK, M. Diferenciály sériových a závodních vozidel [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Pavel Novotný, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Kaplan, CSc. (místopředseda) Ing. Ondřej Blaťák, Ph.D. (člen) Ing. David Kollhammer, Ph.D. (člen) prof. Ing. František Bauer, CSc. (člen)
Date of acceptance
2012-06-11
Defence
V průběhu obhajoby student seznámil komisi s obsahem a závěry své práce. V návaznosti na to zodpověděl otázky oponenta yávěrečné práce a následující otázky členů zkušební komise: 1. Jaká je funkce diferenciálu při přímé jízdě, jízdě zatáčkou a po větších nerovnostech vozovky? 2. Co by při jízdě nastalo, pokud by diferenciál u vozidla použit nebyl? 3. Jak vzniká samosvornost u diferenciálů typu Torsen?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO