Vliv laserového útoku na práci pilota

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
V posledních letech byly zaznamenány případy ozáření posádek letadel laserovým paprskem. Z pohledu bezpečnosti letu a zdraví posádky letadla se jedná o velmi závažnou událost. V případě, že je lidské oko vystaveno laserovému záření o vysoké intenzitě, může dojít k dočasnému nebo trvalému poškození zraku.
In recent years a number of cases of flight crew illumination by laser beam have been reported. Such events are considered dangerous for flight safety and for aviator´s health. If a human eye is illuminated by laser beam of high intensity such event can lead to temporary or permanent eye damage.
Description
Citation
RIND, P. Vliv laserového útoku na práci pilota [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Letecký provoz
Comittee
doc. Ing. Dušan Kevický, CSc. (předseda) doc. Ing. Slavomír Vosecký, CSc. (místopředseda) Ing. Jiří Chlebek, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Kujal, Ph.D. (člen) Ing. Josef Rada (člen) Ing. Miroslav Smola (člen) Doc. Ing. Vladimír Smrž, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Štrůbl, gen.mjr.(v.v.) (člen)
Date of acceptance
2011-06-14
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO