Analýza a predikce z GPS dat

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce řeší analýzu sesbíraných GPS dat a na základě nich možnosti predikce nejvýhodnější trasy vypočítané za pomocí aplikace napsané ve skriptovacím jazyce PHP. Výhodnost trasy se posuzuje podle vzdálenosti, doby jízdy a převýšení. V práci je dále popsaný systém GPS, formát zdrojových dat a způsob jejich uložení do vhodné databáze. Nechybí ani popis hledání nejkratší cesty v grafu a několik nejznámějších algoritmů na její nalezení. Práce zahrnuje i popis implementace spracování nových dat a pozdější vyhledávání nad týmito datami ve skriptovacím jazyce PHP. V závěru je zhodnocený přínos této aplikace a návrh, jak je ji možné v budoucnosti vylepšit.
This paper deals with the analysis of the collected GPS data and the possibility of the prediction of most advantageous route on its basis, by the application written in the PHP scripting language. The suitability of the route is considered by the distance, driving time, or elevation. The thesis also describes a GPS system, the format of the source data and their storing in an appropriate database. There is also a description of the search of the shortest path in the graph and some famous algorithms for finding it. The paper includes information about implementation of new data integration and path finding within this data in PHP scripting language. In conclusion it is evaluated what are the benefits of this application and design saying how this application can be improved in the future.
Description
Citation
KOVÁČIK, D. Analýza a predikce z GPS dat [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy
Comittee
doc. Dr. Ing. Dušan Kolář (předseda) prof. Ing. Miroslav Švéda, CSc. (místopředseda) Doc. Ing. Přemysl Brada, MSc. Ph.D. (člen) Ing. Šárka Květoňová, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Adam Rogalewicz, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jaroslav Zendulka, CSc. (člen)
Date of acceptance
2015-06-22
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C. Otázky u obhajoby: Diskutujte, jaké optimalizace bude potřeba v aplikaci provést, aby bylo v budoucnu možné ji využít pro nahrání většího množství dat do databáze. 
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO