Motivační výuková hra na platformě Android

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této diplomové práce je vytvoření prototypu výukové hry, která by měla usnadnit rozhodování při výběru zaměření budoucího studia nebo záliby. Záměrem hry je poskytnout názorný a především velmi pozvolný úvod do problematiky logických systémů. Teoretická část práce se zabývá tématy potřebnými pro návrh hry. Vysvětluje logické systémy, hradla, klopné obvody, věnuje se žánrům počítačových her a zaměřuje se zejména na puzzle hry včetně jejich historie. Dále diplomová práce představuje problematiku multiplatformního vývoje pro mobilní zařízení i počítače, stručně popisuje několik známých multiplatformních knihoven. K závěru předvádí a srovnává několik vybraných aplikací, které slouží pro podporu výuky logických systémů.
The aim of the dissertation is to create a prototype of an educational game which should help students with the choice of future their studies. To this end, the game introduces the topic of logic systems in a non-threating interactive way with clear illustrative examples. The theoretical part of the work deals with the background knowledge necessary in order to design the game. It explains logic systems, gates, flip-flop circuits, and explores various aspects of game genres with primary focus on puzzle games and their history. In addition, the dissertation presents some of the issues related to cross-platform development of games for both mobile and computer platforms, and provides brief descriptions of several popular cross-platform libraries. Lastly, the work introduces and compares several chosen applications created as a supplementary material for teaching logic system.
Description
Citation
KUČERA, M. Motivační výuková hra na platformě Android [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Bezpečnost informačních technologií
Comittee
doc. Dr. Ing. Petr Hanáček (předseda) doc. Ing. Vladimír Drábek, CSc. (místopředseda) Ing. Miroslav Balík, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radek Burget, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Lukáš Holík, Ph.D. (člen) Ing. Petr Matoušek, Ph.D., M.A. (člen)
Date of acceptance
2015-06-19
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C. Otázky u obhajoby: Jak složité by bylo impementovat více vrstev tak, aby skládání prvků bylo přehlednější (např. barevné odlišení vrstev)? Pro jakou cílovou skupinu je hra určena? Odpovídá tomu vzorek respondentů Vašeho dotazníku? Jaká je vypovídací hodnota dotazníku?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO