Mobilní app pro měření odstupu od předchozího vozidla v provozu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá vývojem mobilní aplikace na platformě Android pro měření vzdálenosti k předchozímu vozidlu v provozu vizuální cestou. Byla řešena problematika implementace algoritmů počítačového vidění pro detekci a sledování objektů v obraze, pro detekci horizontu a měření vzdálenosti vizuální cestou bez použití jakýchkoliv jiných pomůcek na desktopových a mobilních zařízeních. Výstupem práce jsou detektory vozidel a horizontu implementované pomocí knihovny OpenCV na platformě Windows a návrh mobilní aplikace demonstrující přijatelné uživatelské rozhraní.
This master's thesis deals with development of mobile app for measuring the range from the preceding vehicle in traffic using visual-based methods. This paper describes implementation of computer vision algorithms of detection and tracing objects, detection of horizon on desktop and mobile devices. Also deals with visual-based range measuring without any other mechanisms. The output of the work is implemented detectors of vihicles and horizon using OpenCV library on the Windows platfom and draft of user inerface of a mobile phone aplication on the Android platform.
Description
Citation
HENRY, A. Mobilní app pro měření odstupu od předchozího vozidla v provozu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Inteligentní systémy
Comittee
doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Tomáš Hruška, CSc. (místopředseda) Ing. Vítězslav Beran, Ph.D. (člen) Ing. Radek Kočí, Ph.D. (člen) doc. RNDr. Jitka Kreslíková, CSc. (člen) Ing. Jiří Luňáček, Ph.D., MBA (člen)
Date of acceptance
2015-06-19
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm D Otázky u obhajoby: Jak jste vyhodnocoval přesnost měření vzdáleností? Je přesnost měření závislá na momentálním naklonění vozidla, která se mění například zatížením nebo stavem paliva? Je měřená vzdálenost ovlivněna typem/druhem vozidla, jehož vzdálenost je měřena?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO