Hluboký syntaxí řízený překlad

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce volně navazuje na moji bakalářskou práci, která byla věnována syntaktické analýze s použítím hlubokých zásobníkových. V teoretické části je této práce je definováno vše potřebné a základní pro tuto problematiku, jako například hlubokému syntaxí řízenému překladu, zásobníkovým automatům, hlubokým zásobníkovým automatům, konečným převodníkům a hlubokým zásobníkovým převodníkům. Ve druhé části se věnuji programu, který je součástí této práce, kdy se jedná o program, který je určený pro předmět IFJ. V této části je rozebrán návrh programu, struktura a jednotlivé části programu jak z teoretické, tak i z praktické stránky.
This thesis is a continuation of my bachelor thesis, which is dedicated to syntax analysis based on deep pushdown automata. In theorical part of this thesis is defined everything fundamental for this work, for example deep syntax-directed translation, pushdown automata, deep pushdown automata, finite transducer and deep pushdown transducer.   The second part of this thesis is dedicated to the educational program for students of IFJ. In this part is defined strucure of this program and its parts. All part of program are analyzed from a theoretical and practical point of view.
Description
Citation
SENKO, J. Hluboký syntaxí řízený překlad [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Inteligentní systémy
Comittee
doc. Ing. František Zbořil, CSc. (předseda) prof. Ing. Miroslav Švéda, CSc. (místopředseda) Ing. Michal Bidlo, Ph.D. (člen) prof. RNDr. Milan Češka, CSc. (člen) Prof. RNDr. Mária Lucká, Ph.D. (člen) Mgr. Ing. Pavel Očenášek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-24
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm D.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO