Modelování směrovacího protokolu Babel

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá simulováním směrovacího protokolu Babel. Cílem je vytvoření implementace simulačního modelu pro prostředí OMNeT++. Součástí textu práce je popis tohoto protokolu a základních principů simulace počítačových sítí v prostředí OMNeT++ s použitím knihovny INET. Dále jsou v práci diskutovány již existující implementace a je předložen návrh simulačního modelu, následovaný popisem jeho implementace. Nakonec je provedeno ověření správnosti vytvořeného modelu.
This thesis deals with the simulation of a Babel routing protocol. The goal is to create implementation of simulation model for OMNeT++ simulator. The text includes a description of the protocol and basic principles of computer network simulation in OMNeT++ environment using an INET library. Furthermore, the text discussed existing implementations and submits a proposal of a simulation model, followed by description of its implementation. Finally, the correctness of created model is verified.
Description
Citation
REK, V. Modelování směrovacího protokolu Babel [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačové sítě a komunikace
Comittee
prof. Ing. Miroslav Švéda, CSc. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Kotásek, CSc. (místopředseda) doc. Dr. Ing. Otto Fučík (člen) doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Jaroš, Ph.D. (člen) doc. Ing. Stanislav Racek, CSc. (člen)
Date of acceptance
2015-06-25
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " A ".
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO