Systém pro import fotografií

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této práce bylo vytvořit samostatnou aplikaci pro import fotografií s funkcí pro vyhledání snímků, které se již v počítači nachází. Díky této funkci mohou být již archivované snímky při dalším importu vynechány. Identifikace těchto snímků byla řešena porovnáváním různých kombinací jejich metadat. Porovnávání na základě metadat bylo zvoleno proto, aby se nemusela načítat a porovnávat obrazová data fotografií a vyhledávání mohlo být rychlejší. Implementovány byly také funkce pro hromadné přejmenování, rozdělení do složek a přidávání metadat k fotografiím.
The goal of this thesis is design and implementation of stand-alone program for import of photos. Program can find already imported photos in computer and skip them during next import. Searching for identic photos is based on comparing metadata. Thanks to this way of comparasion, aplication doesn't need to load and compare image data and searching can be faster. Implemented were also functions for separating, renaming and adding metatada to photos.
Description
Citation
PUČÁLKA, M. Systém pro import fotografií [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Adam Herout, Ph.D. (předseda) doc. Dr. Ing. Dušan Kolář (místopředseda) Ing. František Grézl, Ph.D. (člen) Ing. Jaroslav Rozman, Ph.D. (člen) Ing. Josef Strnadel, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-18
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C. Otázky u obhajoby: Proč vytvořený software neumožňuje využití dalších metadat z fotografie jako například čas expozice, clona nebo model fotoaparátu? Jakou složitost má vyhledání duplicitních fotografií v nejhorším a nejlepším případě ve Vámi vytvořeném programovém řešení? Uvažujte N - počet nových fotografií. M - počet fotografií z předchozích importů. k - složitost porovnání dvou fotografií.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO