Programové vybavení pro vícejednotkovou bezdrátovou sportovní časomíru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá návrhem a následnou realizací programového vybavení pro vícejednotkovou bezdrátovou sportovní časomíru. Použitý hardware vychází z jiné bakalářské práce a je složen z řídící, primární jednotky, a z koncových, sekundárních, jednotek. Oba typy jsou k řízení vybaveny 16bitovými mikrokontroléry PIC24F a bezdrátovou komunikaci obstarávají RF moduly vysílající v pásmu 868MHz. Návrh je zaměřen především na bezdrátové využití sekundárních jednotek k měření času a na eliminaci chyb měření spojených s bezdrátovým přenosem. Návrh se také zabývá snížením spotřeby jednotek a použitím SD karty k ukládání naměřených časů. Realizace je provedena v jazyce C.
This paper describes the design and subsequent implementation of software for multi-unit wireless sports timekeeping device. Used hardware is based on a different thesis and is composed of a control, the primary unit, and end, secondary, units. Both types are equipped with 16-bit PIC24F microcontrollers and wireless communication is catered by RF modules broadcasting in the 868MHz band. The design is aimed primarily at wireless use of secondary units to measure time and to eliminate measurement errors associated with wireless transmission. It also deals with reducing the consumption of units and the use SD cards to store the measured times. Implementation is done in C.
Description
Citation
GÁL, D. Programové vybavení pro vícejednotkovou bezdrátovou sportovní časomíru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Miroslav Švéda, CSc. (předseda) prof. Ing. Lukáš Sekanina, Ph.D. (místopředseda) RNDr. Marek Rychlý, Ph.D. (člen) Ing. Václav Šátek, Ph.D. (člen) Ing. Michal Španěl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-18
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm A Otázky u obhajoby: Domníváte se, že by použití oscilátoru typu VCTCXO (teplotně/napětově kompenzovaný oscilátor) mohlo snížit četnost nezbytné synchronizace času mezi jednotlivými funkčními jednotkami navrženého systému? Jaký je význam tranzistoru T1 ve schématu na straně 43 technické zprávy? Pokud bylo cílem tímto způsobem snížit spotřebu dané jednotky, můžete prosím tuto skutečnost nějak blíže kvantifikovat?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO