Board Game Focused on Educational Support for Gaming Algorithms

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá oblastí umělé inteligence zvané jako ''Metody pro hraní her''. Cílem této bakalářské práce je navrhnout a implementovat software, který umožní uživateli snadněji pochopit principy herních algoritmů Minimax a Alfa-beta prořezávání. Typickými uživateli tohoto softwaru mohou být například studenti oboru umělá inteligence. Práci lze rozdělit do dvou hlavních částí. První, teoretická část, se snaží vysvělit koncept ''Metoda pro hraní her'', dále obsahuje popis návrhu softwaru a popis výukových přínosů aplikace. Druhá část práce je věnována popisu implementace softwaru, testování a diskuzi dosažených výsledků.
This work deals with the part of field of artificial intelligence known as ''Methods of playing games''. The goal of this bachelor's thesis is to design and implement software that allows the user to more easily understand the principles of game algorithms Minimax and Alpha-beta pruning. Typical users of this software can be, for example, students of artificial intelligence. This work is divided into two main parts. The first theoretical part tries to explain the ''Method of playing games'' concept and subsequently contains detailed descriptions of software design and educational benefits. The second part of this work is devoted to a description of software implementation, testing and discussion of the achieved results.
Description
Citation
ČÁSLAVA, M. Board Game Focused on Educational Support for Gaming Algorithms [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Richard Růžička, Ph.D., MBA (předseda) prof. Ing. Martin Drahanský, Ph.D. (místopředseda) Ing. Bohuslav Křena, Ph.D. (člen) Ing. Petr Matoušek, Ph.D., M.A. (člen) Ing. Michal Španěl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-08-24
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " D ". Otázky u obhajoby: Je jádro programu provozovatelné (tj. bez GUI) i na polích větších než 3x3? Předveďte ve své práci a ve své obhajobě řešení bodu 4 zadání, tj. srovnání s jinými aplikacemi.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO