Identifikace a dekódování bezdrátové komunikace s využitím SDR

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této práce je vytvořit systém využívající konceptu softwarově definovaného rádia, který je schopen automatické identifikace komunikačních parametrů a následného dekódování bezdrátové komunikace. Práce se zaměřuje na provoz bezdrátových komunikací v bezlicenčním frekvenčním pásmu a uvažuje základní metody modulace. Výsledek práce je otestován na dvou nezávislých bezdrátových systémech, které ověřily schopnost automatické identifikace komunikačních parametrů.
The goal of this thesis is to create the system that uses concept of software defined radio. This system is capable of automatically identifying the communication parameteres and subsequent decoding of wireless communication. The thesis focus on the wireless system operationg in unlicened frequency band and cosidering fundamental modulation metods. The result is tested on two independent wireless systems that verify ability to automatically identify the communication parameters.
Description
Citation
MATULKA, F. Identifikace a dekódování bezdrátové komunikace s využitím SDR [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Miroslav Švéda, CSc. (předseda) prof. Ing. Lukáš Sekanina, Ph.D. (místopředseda) RNDr. Marek Rychlý, Ph.D. (člen) Ing. Václav Šátek, Ph.D. (člen) Ing. Michal Španěl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-18
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B Otázky u obhajoby: Objasněte blíže měření (výpočet) chyby vyobrazené v grafech na str. 26 a 27.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO