Nástroj pro transfromaci e-shopů do mobilních zařízení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá transformací dat z e-shopů do mobilní aplikace. Mým cílem je vytvořit komplexní systém pro vytvoření nativní mobilní aplikace existujícího e-shopu podle zadaných údajů od uživatele. Systém se skládá ze serverové a klientské aplikace. Na serveru běží webová aplikace napsaná v ASP .NET frameworku, která se stará o zpracování údajů zadaných uživatelem, o naplnění databáze produkty a kategoriemi na základě poskytnutého XML feed. Poskytuje také webové API pro komunikaci s klientem. Klient je nativní mobilní aplikace běžící na platformě Xamarin. Tato aplikace je psána multiplatformně pomocí Xamarin.Forms. Výsledkem této práce je ale zatím jen verze pro systém Android. Z této aplikace je možné procházet katalogem produktů a vytvářet objednávky, které se ukládají na server.
This bachelor thesis is focused on transformation of data from e-shops into the mobile application. My goal is to create a complex system for creating the native mobile app for existing e-shop based on the data from a user. The system consists of server-side and a client-side applications. On the server there is a running web app written in the ASP .NET framework, which cares of the processing data entered by a user and of filling database by products and categories on the base of provided XML feed. The server-side application also provides the web API for communication with a client. The client is a native mobile application running on Xamarin platform. This application is written multiplatformly with Xamarin.Forms, the result of this tesis is the only application for Android system. With this application the user is able to browse products and create the orders which are stored on server.
Description
Citation
VÍDEŇSKÝ, Z. Nástroj pro transfromaci e-shopů do mobilních zařízení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Dr. Ing. Dušan Kolář (předseda) doc. Ing. Jiří Kunovský, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Radek Burget, Ph.D. (člen) Ing. František Grézl, Ph.D. (člen) doc. Ing. Zdeněk Vašíček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-16
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázku oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " B ". Otázky u obhajoby: Co vše je třeba provést, aby aplikace byla plně funkční na systémech iOS a Windows Phone?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO