Webová aplikace doporučovacího systému

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práce se zabývá problematikou doporučovacích systémů a jejich využití ve webových aplikacích. Jsou zde shrnuty základní techniky data miningu a jednotlivé přístupy pro doporučování. Hlavní částí práce je návrh a implementace webové aplikace pro doporučování jídla z restaurací. Je zde navržen a implementován algoritmus pro doporučování jídel, který se snaží řešit problém s často měnicími položkami. Tento algoritmus vychází z hybridní techniky filtrování založené na obsahu a znalostech, která pro vlastní výpočet využívá kosinové podobnosti vektorů.
This thesis deals with problems of recommender systems and their usage in web applications. There are three main data mining techniques summarized and individual approaches for recommendation. Main part of this thesis is a suggestion and an implementation of web applications for recommending dishes from restaurants. Algorithm for food recommending is designed and implemented in this paper. The algorithm deals with the problem of frequently changing items. The algorithm utilizes hybrid filtering technique which is based on content and knowledge. This filtering technique uses cosine vector similarity for computation.
Description
Citation
HLAVÁČEK, P. Webová aplikace doporučovacího systému [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Bezpečnost informačních technologií
Comittee
doc. Dr. Ing. Petr Hanáček (předseda) doc. Ing. Vladimír Drábek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Radek Burget, Ph.D. (člen) prof. Ing. Jan Holub, Ph.D. (člen) Ing. Zbyněk Křivka, Ph.D. (člen) Ing. Petr Matoušek, Ph.D., M.A. (člen)
Date of acceptance
2013-06-14
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm D. Otázky u obhajoby: Popište nejdůležitější rozdíly vašeho systému od již existujících doporučovacích systémů. 
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO