Komprese záznamů o IP tocích

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Diplomová práce pojednává o problémech komprese toků v síťových zařízeních. Od řešení se očekává úspora paměti toků a ulehčení zpracování síťového provozu. V úvodu jsou popsány protokoly sloužící pro ukládání a manipulaci s daty, následuje rozprava o možnostech současných kompresních metod. V další části je podrobná analýza zdrojových dat, která odhaluje jejich strukturu a složení. Přináší užitečné poznatky, které jsou dále použity při testování, zkoumání možností a využití existujících kompresních metod při kompresi toků. Práce posléze experimentuje se ztrátovou kompresí, kde na základě výsledků testů, dojde k popsání nového přístupu komprese založeného na ztrátové kompresi a klustrování toků. Závěrečná část práce obsahuje zhodnocení této metody a celkovou sumarizaci práce s nabídnutými návrhy možného pokračování vývoje v této problematice.
My Master's thesis deals with the problems of flow compression in network devices. Its outcome should alleviate memory consumption of the flows and simplify the processing of network traffic. As an introduction I provide a description of protocols serving for data storage and manipulation, followed by discussion about possibilities of compression methods that are employed nowadays. In the following part there is an in-depth analysis of source data that shows the structure and composition of the data and brings up useful observations, which are later used in the testing  of existing compression methods, as well as about their potential and utilization in flow compression. Later on, I venture into the field of lossy compression and basing on the test results a new approach is described, created by means of flow clustering and their subsequent lossy compression. The conclusion contains an evaluation of the possibilities of the method and the final summary of the thesis along with various suggestions for further development of the research.
Description
Citation
KAŠČÁK, A. Komprese záznamů o IP tocích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačové systémy a sítě
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Kotásek, CSc. (předseda) prof. Ing. Miroslav Švéda, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Radek Burget, Ph.D. (člen) prof. Ing. Martin Drahanský, Ph.D. (člen) doc. Ing. Stanislav Racek, CSc. (člen) doc. Mgr. Adam Rogalewicz, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-21
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C . Otázky u obhajoby: Proč myslíte, že protokol SCTP zajišťuje bezpečný přenos dat? V kapitole 5 popisujete výsledky analýzy kompresních metod pro různé velikosti paměti toků a rozdělená data do bloků. Tato komprese byla realizována před jejich vložením do flow cache nebo se tím myslím komprese obsahu celého bloku dat příslušné velikosti po vyprázdnění flow cache? K tab. 5.1 popisujete rychlost metody LZO1-X a porovnáváte ji s nějakou variantou zaměřenou na rychlost. Chybí výsledky varianty LZO1-X na rychlost v tabulce nebo se odkazujete na některou jinou kompresní metodu? V grafu 6.2 jste zřejmě chtěl zobrazit analýzu počtu výskytů pro jednotlivé porty. Číslo jste omezil na 3000. Výskyt portů s vyšším číslem je zanedbatelný, nebo jaký je důvod pro toto omezení?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO