Komunikace v ZigBee sítích

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
V dnešní době se stále více setkáváme se senzory a senzorovými sítěmi, které jsou uplatňovány převážně v průmyslových oblastech. V této diplomové práci se zaměřuji na senzorovou síť ZigBee a její využití. Je zde podrobně představena vnitřní struktura komunikačních rámců na aplikační vrstvě APS, které slouží pro ovládání senzorů ve standardu ZigBee. Hlavním záměrem diplomové práce je návrh a implementace aplikační brány mezi Internetem a senzorovou sítí ZigBee. Představuji zde možné řešení komunikačního protokolu přes síť Internet a jeho zpracování koordinátorem pro senzorovou síť tak, aby umožňoval vzdálenou správu senzorové sítě. Diplomová práce je napsána tak, aby mohla být využita jako návrh řešení pro aplikaci do praxe. Výsledky řešení implementace jsou znázorněny na modelových situacích a následně uvádím možná vylepšení určitých částí implementace.
Now days, we are more often meet sensors and sensor networks, which are used mainly in industrial fields. In this master thesis my target is sensor network Zigbee and usage of it. Internal structure of communication frames of APS application layer is presented here in details as well, which is used for control of sensors inside of sensor network. Main purpose of this master thesis is to design and implement application gateway between Internet and sensor network ZigBee. I present possible solution of communication protocol for transport over the Internet and processing of it by ZigBee coordinator. Thesis is written in style suitable for practical solution and results of solution are presented on model situations, which include discussion about possible improvements.
Description
Citation
MAJER, T. Komunikace v ZigBee sítích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačové systémy a sítě
Comittee
prof. Ing. Václav Dvořák, DrSc. (předseda) prof. Ing. Miroslav Švéda, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Radek Burget, Ph.D. (člen) doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Zdeněk Kotásek, CSc. (člen) Prof. Ing. Jaromír Krejčíček, CSc. (člen)
Date of acceptance
2010-06-24
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na dotazy členů komise. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené dotazy rozhodla práci hodnotit stupněm " A ".
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO