Grafická simulace činnosti konečných automatů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá teorií převodu regulárního výrazu na konečný automat a zpět. Cílem praktické části je vytvořit webovou aplikaci, která tyto převody zajistí a odsimuluje automat pro vstupní řetězec. Pro převod konečného automatu na regulární výraz je použita algebraická metoda, která spočívá ve vytvoření soustavy rovnic a jejím následném vyřešení. Pro implementaci jsem zvolil jazyk Java a technologie Java Applet a Java Web Start, které umožňují přístup k aplikaci přes webové stránky. Nezbytnou součástí aplikace je možnost pracovat se třemi způsoby reprezentace konečného automatu, možnost ukládát automaty do XML a možnost zcela intuitivně vytvářet vlastní automaty.
This Bachelor's Thesis is about the theory of converting regular expression to finate state machine and vice versa. The goal of practical part is to make web application that performs these coversions and do simulation for input string. For converting automata into regular expression it is used the algebraic method which is based on making an equation system to be solved. I have chosen Java as programming language and Java Applet and Java Web Start as technologies that make possible to access the application through the web page. The possibilities like working with three types of automata views, saving atomatons into XML and intuitively creating own automatons are the important part of the application.
Description
Citation
ŠRAJER, R. Grafická simulace činnosti konečných automatů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
Date of acceptance
2009-06-17
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO