Systém na automatické generování písemných zkoušek

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce popisuje grafický návrh, použité technologie a implementaci systému na automatické generování písemných zkoušek. Jako implementační jazyk byl použit jazyk Java. Práce se zabývá použitím knihovny Swing pro tvorbu GUI a využitím knihoven Insubstantial a SwingX, které rozšiřují knihovnu Swing. Důležitou částí práce je propojení jazyka Java a sázecího systému LaTeX. Výsledkem je aplikace, která umožňuje vytváření zadání písemných zkoušek. Dále je umožněno ukládání a načítání rozpracovaných zadání a export do formátu tex nebo pdf .
This bachelor's thesis describes graphic design, used technology and implementation of the automated exam generation system. As the implementation language was chosen Java programming language. This thesis deals with usage of the Swing GUI component library and with using Insubstantial and SwingX libraries which extend the Swing library. Important part of this thesis is connecting Java and document preparation system LaTeX. Result is an application that allows creating exams. It is also possible to store and load unfinished exams and export them into tex or pdf format.
Description
Citation
KAPUSTA, V. Systém na automatické generování písemných zkoušek [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Dr. Ing. Jan Černocký (předseda) doc. RNDr. Jitka Kreslíková, CSc. (místopředseda) Ing. Vítězslav Beran, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Lukáš Holík, Ph.D. (člen) Ing. Josef Strnadel, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-11
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm D. Otázky u obhajoby: V práci je zajímavý návrh rozdělení studentů do učeben podle jejich dosaženého počtu bodů. Byl to Váš nápad, nebo nápad vedoucího práce? Je systém navržen pro konkrétní předmět vyučovaný na FIT? Lze v systému využít náhodné generování písemných zkoušek z připravené databáze např. testových otázek, obrázků apod.?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO