Finanční leasing versus bankovní úvěr při rozhodování o pořízení majetku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Cílem práce je srovnání 2 forem financování majetku – leasing a bankovní úvěr. V první části je popsán leasing, jeho historie, výhody a nevýhody. V druhé části je vymezen bankovní úvěr, jako zdroj financování. Třetí část srovnává obě varianty financování pomocí metody diskontovaných výdajů na praktickém příkladě. V závěru práce je vyhodnocení variant a vypracována finanční analýza z důvodu dopadů na finanční zdraví firmy.
The main goal of this study is to compare two forms of asset financing i.e. leasing and bank lending. At the very beginning, there is a description of leasing, its history, benefits and disadvantages. Second part of the project provides definition of bank lending as a source of financing. The third part of the study compares either of financing options through discounted cash flow method patterned after a practical example. Finally, there is an evaluation of options and financial analysis so I”ll be able to find out the impact on the company.
Description
Citation
ŠTOKOVÁ, S. Finanční leasing versus bankovní úvěr při rozhodování o pořízení majetku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Podnikové finance a obchod
Comittee
prof. Ing. Drahomíra Pavelková, Dr. (předseda) prof. Ing. Petr Němeček, DrSc. (místopředseda) doc. PhDr. Iveta Šimberová, Ph.D. (člen) prof. Ing. Alena Kocmanová, Ph.D. (člen) Ing. Václav Zeman (člen)
Date of acceptance
2008-06-06
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO