Generátor vědeckých webových portálů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
V tomto dokumentu se zabývám dynamickou webovou aplikací, kterou vytvářím za pomocí technologií Ruby on Rails, XML, MySQL a AJAX. V úvodu vysvětluji, proč jsem si vybral právě toto téma. A popisuji, co lze v této publikaci najít. Dále podrobněji rozebírám spolupráci Ruby on Rails s XML. Popisuji, co je v možnostech knihovny REXML a uvádím nějaké příklady pro snazší pochopení. Následuje popis knihoven, které poskytují dynamické animační, zvukové a jiné efekty. Jedná se o Prototype a script.aculo.us. Opět uvádím nějaké příklady. V předposlední kapitole se nejprve zabývám obecně projektem "Generátor vědeckých webových portálů" (zasazení do kontextu) a dále pak následují jednotlivé etapy při programování. V poslední kapitole se na aplikaci snažím nahlížet z hlediska uživatelské přívětivosti. Tedy popisuji, jakým způsobem jsem se snažil udělat aplikaci přívětivou. Zde jsem také připojil reakce třech osob, které měly možnost si mnou vytvořenou aplikaci vyzkoušet. V závěru shrnuji získané zkušenosti.
In this document I am talking about dynamic web application, which I am making via Ruby on Rails, XML, MySQL and AJAX technology. Introduce describes, why I have chosen this job, and what you can find in this document. Next part is about Ruby on Rails and XML, where I am describing how to use REXML library and what it offers to you. There are some examples to better understanding that. Continuing with describing libraries, which can offer dynamic, sound and some other effects. Prototype and script.aculo.us are described there and some examples as well. Semifinal chapter is about Web portal generator in general at first and next about single steps when I was working on my application. In last one chapter I am trying to look on my application from user's point of view. I am describing the way, how I tried to make application better for usual user. I joined some reactions from persons who had the opportunity to work with my application. Document terminates by resume of gained experiences.
Description
Citation
RŮŽIČKA, Š. Generátor vědeckých webových portálů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
Date of acceptance
2008-06-12
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO