Vektorový 2D kreslicí program

No Thumbnail Available
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce řeší problematiku vektorové počítačové grafiky a její tvorby. Na začátku je uveden stručný přehled dostupných softwarových nástrojů s příklady oblastí jejich typického použití. Následuje popis vektorových 2D grafických editorů na které se práce primárně zaměřuje. Popsáno je typické uživatelské rozhraní takovýchto programů doplněné popisem základní funkčnosti a vlastností těchto aplikací. Po teoretické části následuje popis návrhu vlastního vektorového 2D kreslícího programu včetně jeho implementace, použitých nástrojů a klíčových technologií. Nakonec je zde obsaženo zhodnocení dosažených výsledků s vyhodnocením směřování projektu do budoucna.
This thesis solves the issue of vector computer graphics and its creation. At the beginning there is a brief overview of available software tools with examples of typical application areas. It is followed by a description of 2D vector graphics editors, which are the primary focus. Described is a typical user interface of such programs, together with a description of the basic features and functionality of these applications. After the theoretical part is followed by the design our own vector based 2D drawing program, including its implementation, the tools and core technologies. Finally, there is included an evaluation of the results, assessing the future directions of the project.
Description
Citation
CHROBOCZEK, M. Vektorový 2D kreslicí program [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. RNDr. Pavel Smrž, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Josef Schwarz, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Radek Burget, Ph.D. (člen) Ing. Radek Kočí, Ph.D. (člen) Ing. Zbyněk Křivka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-13
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C. Otázky u obhajoby: V jakých jednotkách probíhá zadávání souřadnic? Které formáty souborů jsou v aplikaci podporovány?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 5 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO